Yalnız Mesajı Göster

Maydonozlu Kuzu Etli Yahni Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Maydonozlu Kuzu Etli Yahni Tarifi



Maydonozlu Kuzu Etli Yahni Tarifi

Malzemesi:
800 gr kuzu eti
kuşbaşı
20 adet arpacık soğan
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 adet kabuk tarçın
1 demet maydanoz
2 adet domates
1 kahve kaşığı karabiber
2 su bardağı su
1 adet defne yaprağı

Hazırlanışı:
Etler kuşbaşı doğranır, tencerede tereyağı eritilir Etler suyunu bırakıp çekene kadar kavrulur Arpacık soğan, sarımsak, defne yaprağı ve kabuk tarçın ilave edilir 3 - 4 dakika beraber kavrulur ve kabuğu soyulmuş ince doğranmış domatesler eklenir 2 - 3 dakika beraber karıştırılıp su eklenerek pişmeye bırakılır Yaklaşık 30 dakika kadar ağır ateşte pişirilir Pişmeye yakın tuz, karabiber ve maydanoz yaprakları ilave edilir Sıcak olarak servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla