Konu
:
Ayvalı Kerevizli Piliç Bastı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Kerevizli Piliç Bastı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Kerevizli Piliç Bastı Tarifi
Ayvalı Kerevizli Piliç Bastı Tarifi
Gerekli Malzemeler
8 adet Lezita Piliç But Izgara
3 adet
kereviz
1 adet
ayva
1 adet
portakal
2 çorba kaşığı un
1 diş
sarımsak
1 büyük kuru
soğan
1 kahve fincanı riviera zeytinyağı
Tuz, kara
biber
Yapılışı
Kuru
soğan
ı soyup ikiye kesin ve yarım ay şeklinde doğrayın
1 sarımsağı kıyın
Geniş tabanlı bir tencereye zeytinyağını koyup
soğan
halkalarını dibine yayın
Sarımsağı ekleyin
Tuz serpin
Kereviz ve
ayva
yı soyup ince ince dilimleyin
Tencereye bir dilim
ayva
bir dilim
kereviz
şeklinde dizin
Ocağı yakıp tencerenin kapağını kapatın ve sebzelerin üzerinde su damlacıkları oluşunca taze sıkılmış 1
portakal
ın suyunu ilave edip kısık ateşte pişmeye bırakın
Diğer yanda bir sote tavasına 1 kaşık kadar yağ koyup
piliç
etlerini hızlı ateşte 8-10 dakika soteleyin
Sotelenmiş etleri bıraktığı suyu ile birlikte sebzelerin pişmekte olduğu tencereye aktarın
Kereviz yapraklarını üzerine serpiştirin
Tuz ve kara
biber
serpin
2 kaşık unu biraz suyla ezip tencereye ekleyin
Kısık ateşte 15-20 dakika kadar pişirin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul