Konu
:
Kuzu Kapaması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kapaması Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kapaması Tarifi
Kuzu Kapaması Tarifi
Malzemeler:
500 gr
kuzu eti
1 bağ pazı
1 çorba kaşığı un
1 yumurta sarısı
1 havuç
1 soğan
Tuz
Limon suyu
Sıvıyağ
Yapılışı:
Önce etler haşlanmaya bırakılır, bu arda havuçlar istenilen şekilde doğranıp etlere eklenir ve birlikte haşlanmaya bırakılır
Yemeğin sosu hazırlanır
Bunun için bir karıştırma kabına un limon suyu ve yumurta sarısı konup, çırpılır
Pazılar sıcak suya daldırılır çok bekletilmeden alınır soğuk suya konur buradandan da çıkarılıp bir tabağa alınır
Haşlanan etler ve havuçlar süzülüp, bir tabağa alınır
Yumurta un ve limonla yapılan sosa et suyu da eklenir
Haşlanan etler pazı yapraklarına sarılır ve fırın tepsisine yerleştirilir, (sarma gibi veya muska şeklinde sarılır
) Tüm sarmaların üzerine önceden hazırlanan sos her tarafına gelecek içimde döklür
Son olarak haşlanan havuçlarda eklenir ve bu şekilde fırına verilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul