Konu
:
Kuzu Kapaması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kapaması Tarifi
10-28-2012
#
5
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kapaması Tarifi
MALZEMELER:
1 kg
kemikli kuzu eti
2 kaşık yağ
1 kuru soğan
12 adet yeşil soğan
1 demet pazı
1 marul
1 havuç
1 demet dereotu
Tuz
YAPILIŞI:
1-Düdüklü tencereye et, ayıklanıp doğranmış kuru ve yeşil soğan, havuç, yaprak yaprak koparılmış pazı, marul, tuz ve yağ konup karıştırılır
2- İki kahve fincanı da su ilave edilip kapak kapatılır
Orta ateşte, düdük sesi geldikten sonra hesap edilmek üzere 20- 25 dakika pişirilir
3- Soğuyunca kapak açılır
Servis tabağına alınıp kıyılmış dereotu serpilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul