Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Kapaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Kapaması Tarifi



MALZEMELER:

1 kg kemikli kuzu eti

2 kaşık yağ

1 kuru soğan

12 adet yeşil soğan

1 demet pazı

1 marul

1 havuç

1 demet dereotu

Tuz

YAPILIŞI:

1-Düdüklü tencereye et, ayıklanıp doğranmış kuru ve yeşil soğan, havuç, yaprak yaprak koparılmış pazı, marul, tuz ve yağ konup karıştırılır

2- İki kahve fincanı da su ilave edilip kapak kapatılır Orta ateşte, düdük sesi geldikten sonra hesap edilmek üzere 20- 25 dakika pişirilir

3- Soğuyunca kapak açılır Servis tabağına alınıp kıyılmış dereotu serpilir

Alıntı Yaparak Cevapla