Konu
:
Ciğer Tablaması Tarifi ( Bitlis )
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Tablaması Tarifi ( Bitlis )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Tablaması Tarifi ( Bitlis )
Ciğer Tablaması Tarifi ( Bitlis )
Ciğerleri makinede çekiyorum
Kişi başına 1 kâse olmak üzere ince bulgur, maydanoz, yeşil biber, kuru soğan, yoğurt ve etleri yoğuruyorum
Çiğ köfte gibi
Kendini tutana kadar yoğuruyorum
Avuç içiyle bastırıp şekil veriyorum
15 dakika kaynar suda pişiriyorum
Süzgeçle çıkarıp tereyağında kızdırdığım pul biberle servis ediyorum
Not: Birgül Unutur ciğer taplamasının da çok özellikli bir yemek olduğunu söylüyor
İlk özelliği daha çok Bitlis merkeze ait olduğunun kabul edilmesi, ikinci bir adı da bulunmakta: Toyluk; çünkü, düğünden 2 gün önce yapılarak ikram ediliyor
Bir başka özelliği ise yörenin nadir sakatat yemeklerinden olması
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul