Konu
:
Körili Midye Tava Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Körili Midye Tava Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Körili Midye Tava Tarifi
Körili Midye Tava Tarifi
Malzemeler
10 adet iç midye
1 su bardağı un
Yarım çay kaşığı köri
1 su bardağı soda
1 çay bardağı su, tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Kaparili tarator sos:
4 dilim bayat ekmek için
Yarım su bardağı su
1 çay kaşığı kapari
1 çay bardağı zeytinyağı
Yarım kahve fincanı sirke
Yarım limonun suyu
3 diş sarmısak, tuz
Yapılışı
ÖNCELİKLE midye tava için bir kasede un, köri ve tuzu, ayrı bir kapta ise soda ve suyu karıştırın
Midyeleri önce unlu karışıma daha sonra sodalı suya batırın
Kızdırılmış sıvıyağda önlü arkalı kızartın
Kağıt havlu üzerinde fazla yağını aldıktan sonra servis tabağına koyun
Tarator sos için bayat ekmek içlerini 15 dakika soğuk suda bekletin
Suyunu sıktıktan sonra bir tabağa alın
İçine suyu dökerek karıştırın
Sırasıyla kapari, zeytinyağı, sirke, limon suyu, dövülmüş sarmısak ve tuzu ilave edin
Bütün malzemeyi iyice karıştırın
Körili midye tavayı tarator sosla birlikte sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul