10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hüseyni Kebap Tarifi
Hüseyni Kebap Tarifi
1 kg'lık kuzu budu (kemikleri ayıklanıp, kuşbaşı doğranmış)
125 gr (12 su bardağı) yoğurt
2 yeşil sivribiber
1 soğan (dörde bölünmüş)
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı zerdeçal (istenirse)
1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurt, sivribiber, soğan, sarımsak, zerdeçal (istenirse) ve tuzu elektrikli harmanlama makinesinde pürtüksüz bulamaç haline getiriniz (Elektrikli makineniz yoksa sivribiberleri, soğanı ve sarımsağı çok ince kıyıp yoğurt, zerdeçal [istenirse] ve tuzla karıştırınız ) Bulamacı büyük bir kaseye koyunuz
Kuzu etlerini bulamaca koyup iyice karıştırınız Kasenin üstünü alüminyum kağıtla örtüp buzdolabında en az 6 saat yada bir gece bekletiniz
Kaseyi buzdolabından çıkarınız Etleri bulamaçta döndürüp karıştırınız Sonra şişlere geçirip, bulamacı atınız Izgaranızı iyice ısıtınız
Izgara tepsisine yerleştirilmiş ızgaranın üstünü alüminyum kağıtla kaplayıp, şişleri üstüne dizerek 10 dakika (etleri bir kez çevirerek), iyice pişene kadar ızgara ediniz
Etleri şişlerden çıkarıp ısıtü-mış servis tabağına tepeleme dizerek servis ediniz
Not: Bu yumuşak ve baharatlı kebap, kömür ateşinde pişerse daha lezzetli olur, pideyle servis edilir
|
|
|