Konu
:
Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu Tarifi
Süzme Yoğurtlu Yılbaşı Tavuğu Tarifi
Malzemeler
yemek kaşığı süzme yoğurt
1 bütün tavuk
Yarım limonun suyu
100 gr tereyağı
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı maydanoz
Kekik karışımı
Garnitür için
500 gr haşlanmış kestane
1 su bardağı misket havuç
1 su bardağı arpacık soğan
Tuz
5 yemek kaşığı sıvıyağ
Karabiber
Yapılışı
Oda ısısındaki tereyağını karıştırarak krema kıvamına getirin
Maydanoz, kekik karışımını, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın
Alüminyum folyoya rulo şeklinde sararak buzdolabında dondurun
Tavuğu fırın tepsisine yerleştirin
Süzme yoğurt, limon suyu, tuz ve karabiberi küçük bir kasede çırpın
Karışımı tavuğun her tarafına eşit miktarda sürün
190 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Çeşnili tereyağından bir kaç dilim keserek pişmiş tavuğun üzerine yerleştirin
Arpacık soğanların kabuklarını soyun ve havuçlarla birlikte tencereye alın
Üzerine sıvıyağ ve 1 çay bardağı su gezdirip yumuşayıncaya kadar pişirin
Kabukları soyulmuş kestaneleri ekleyip harmanlayın
Tavuğu servis tabağına alın
Kenarlarına hazırladığınız garnitürü yerleştirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul