Konu
:
Soslu Baget Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Soslu Baget Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soslu Baget Tarifi
Soslu Baget Tarifi
4 Kişilik Malzemeler;
4 adet Baget
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet soğan
4 diş sarımsak
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet havuç
1 adet kereviz yaprağı
tuz
karabiber
2 adet kuru kayısı
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşil biber
1 adet limonun kabuğu
1 çorba kaşığı un
1 litre soğuk su
Yapılışı:
Bir tencerede sıvı yağ ile ince kıyılmış soğan, sarımsak, 1 adet jülyen doğranmış kırmızı biber, havuç ve kerevizi 15 dak
kavrulur
Kavrulmuş olan malzemelere 1 çorba kaşığı un ilave edilir
5 dak
pişirdikten sonra biber ve domates salçası, tuz ve karabiber ilave edilir
Daha sonra 1 litre soğuk su yavaş yavaş ilave edilerek kıvam verilir
15 dak
daha pişirildikten sonra süzgeçten geçirilir
Diğer bir kapta 4 adet baget bütün olarak haşlanır
Baget haşlandıktan sonra süzgeçten geçirilmiş olan sos ile 15 dak
daha kaynatılır
Diğer bir tarafta bekleyen jülyen doğranmış kırmızı biber, yeşil biber, kayısı ve rendelenmiş limon kabuğu sotelenir
Pişmiş olan soslu bagetin üzerine ilave edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul