Dana Güveci Tarifi
Dana Güveci Tarifi
Malzemeler
kebabı için 500 gram dana eti iri parçalar halinde doğranacak 2 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı çiçek yağı 1 tatlı kaşığı tuz yarım tatlı kaşığı karabiber şehriyesi için 300 gram arpa şehriyesi 4 çorba kaşığı tereyağı 3 orta boy domates yarım tatlı kaşığı tuz 1 bardak rende kaşar peyniri
Yapılışı
domatesleri kabuklarını soyup iri zar biçimi doğrayın kebabı hazırlamak için tereyağ ve çiçek yağını orta boy bir tencerede eritin yağ kızınca eti ilave edin tuz ve biberini serpip 20-25 dakika pişirin tencereyi ateşten alıp etleri bir kenarda bekletin başka bir tencereye tereyağ koyup eritin içerisine domates ve tuzu koyup karıştırarak 10 dakika domatesler suyunu çekene kadar pişirin tencereyi ateşten alın bir başka tencereyi yarıdan fazla suyla doldurun içine yarım çorba kaşığı tuz katıp harlı ateşte kaynatın arpa şehriyeleri içine atıp 10 dakika haşlayın şehriyeleri bir süzgeçle süzüp domateslerin bulunduğu tencereye aktarın iyice karıştırın etleri borcama dizin üzerine domatesli arpa şehriyeyi koyun bununda üzerine rende peyniri serpiştirip kabı fırına verin 10 dakika sonra fırından çıkarıp sıcak servis yapın
|