Konu
:
Kızartılmış Rezene Ve Portakal Soslu Kılıç Balığı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Kızartılmış Rezene Ve Portakal Soslu Kılıç Balığı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kızartılmış Rezene Ve Portakal Soslu Kılıç Balığı Tarifi
Kızartılmış Rezene ve Portakal Soslu Kılıç Balığı Tarifi
4 adet kılıçbalığı fileto (600 gram)
80 gram kırmızı soğan
4 adet büyük boy taze rezene
4 adet portakal
Kuru üzüm
Kapari çiçeği
Sızma zeytinyağı
Kızartmalık sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Yarım çorba kaşığı kuru üzümü suda yumuşatın
Taze rezeneyi jülyen doğrayıp buzlu suda bekletin
Portokalların kabuğunu soyduktan sonra incecik doğrayın
Portakalları yuvarlak dilimleyip suyuyla kaba alın
Doğranmış soğanı yapışmaz yüzeyli tavada zeytinyağıyla soteleyin
1 cm'lik kare kesilmiş kılıçbalığı filetoyu tavaya aktarın
Bir tutam tuz ve karabiberle tatlandırın
Birkaç dakika sonra portakal suyunu da ekleyip pişirmeye devam edin
Birkaç saniye sonra süzüp bir kaseye alın ve yemeğin harcını da ayrı bir kaseye aktarın
Tavaya zeytinyağı ilave edip yemeğin harcı, yumuşatılmış kuru üzüm, sudan geçirdiğiniz 1 çay kaşığı kapari ve jülyen doğranmış portakal kabuğunu soteleyip sosu hazırlayın
Metal çember içine küp kesilmiş kılıçbalığı fileto ve portakal dilimlerini sırayla üst üste dizin
Son kata portakal dilimini yerleştirin
Buzlu suda beklettiğiniz taze rezeneyi süzüp kurulayın
Kızgın sıvı yağda taze rezeneyi kızartın
Kevgirle süzerek kağıt havlu üzerine alıp yağını süzün
Metal çemberi çıkartıp kılıçbalığı ve portakal dilimlerini servis tabağına alın
Portakal sosu ve rezeneyle birlikte servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul