Konu
:
Akdeniz Usulü Sardalya Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Usulü Sardalya Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Usulü Sardalya Tarifi
Akdeniz Usulü Sardalya Tarifi
60 gr (4 çorba kaşığı) tereyağı
500 gr sardalya
Sosu:
2 çorba kaşığı ketçap
1 çorba kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı rendelenmiş soğan
1 diş sarımsak (dövülmüş)
1 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay kaşığı karabiber
1 defne yaprağı
4 iri mantar (temizlenip ince dilimlenmiş)
3 domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanmış ve ufak doğranmış)
1/2 su bardağı balık suyu
125 (1/2 su bardağı) krema
Orta boy bir tencereye krema dışında bütün sos malzemesini koyup harlı ateşte kaynatınız
Ateşin altını kısıp sosu 15 dakika daha yavaş yavaş pişirip, ateşten alarak soğumaya bırakınız
Defne yaprağını içinden çıkarıp atınız
Büyük bir tavada yada tencerede yağı harlı ateşte eritiniz
Yağ kızınca ayıklanmış balıkları, 5 dakika, üstüne devamlı yağ akıtarak pişiriniz
Balıkları tencereden alıp büyük bir güvece, istif ediniz
Önce fırınınızı yüksek sıcaklığa (220°C) getirip ısıtınız
Güvecin kapağını kapatıp, balıkları fırında 10 dakika pişiriniz
Güveci fırından alıp, servis tabağına yerleştirerek sıcak tutunuz
Sosu hazırladığınız tencereyi harlı ateşe oturtup kaynatınız
Tencereyi ateşten alıp sosu hafifçe ılıtınız
Sosu tadarak gerekirse biraz daha tuz ve biber ekleyip, içine kremayı dökünüz
Sosu balıkların üstüne dökerek servis ediniz
Not: Bu baharatlı ve lezzetli balığı, davetlerinizde patates püresi yada pilav ile baş yemek olarak servis edebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul