Yalnız Mesajı Göster

Hindili Buhara Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Hindili Buhara Kebabı Tarifi



1 kg hindi kuşbaşı

20 adet arpacık soğan

1 su bardağı bezelye

2 adet havuç

2 çorba kaşığı margarin

Tuz

Sosu için:

Un

Süt

Margarin

Kuşbaşı kesilmiş hindi etini, iki çorba kaşığı margarin yağında 1-2 dakika kavurduktan sonra, sırasıyla arpacık soğanları ve küp şeklinde doğradığımız havuçları tencereye ilave edelim

1-2 dakika kavurduktan sonra, yeterince su ilave edip, orta ısıdaki ateşte pişirelim

Başka bir tencerede, unu margarin yağında kavurup, süt ilave ederek beşamel sos hazırlayalım

Hindinin suyunu süzüp, beşamel sosa ilave ederek gevşetip, tekrar hindi tenceresine boşaltalım

Bezelyeleri de katıp, baharat kontrolü yapalım Yemek kıvama gelince ocaktan indirip, sıcak sıcak servis yapalım

Alıntı Yaparak Cevapla