Konu
:
Ciğer Sarma Tarifi ( Edirne )
Yalnız Mesajı Göster
Ciğer Sarma Tarifi ( Edirne )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ciğer Sarma Tarifi ( Edirne )
Ciğer Sarma Tarifi ( Edirne )
Bir kuzu ciğeri ve gömleği tabir edilen zarı yemeğin ana malzemesidir
'Gömleği' akşamdan veya birkaç saat önce soğuk suya bırakarak yumuşaması sağlanır
Ciğer kısa bir süre suda az haşlandıktan sonra damarları temizlenip küçük parçacıklar halinde kıyılır
Diğer tarafta yarım kilo kadar pirinç temizlenip yıkanır
İçine bir iki yumurta, karabiber, tuz ve nane ilave edilerek az su ile karıştırılır
Bu karışım, ince kıyılmış ciğerlere karıştırılıp yumşayan gömleğin içine sarılarak kapatılır, kapatılan kısım alta gelecek şekilde bir tepsi içine yerleştirilip üzerine yumurta sarısı sürüldükten sonra fırında üzeri kızarıp kabarıncaya kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul