Konu
:
Tavşan Kapama Tarifi ( Edirne )
Yalnız Mesajı Göster
Tavşan Kapama Tarifi ( Edirne )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavşan Kapama Tarifi ( Edirne )
Tavşan Kapama Tarifi ( Edirne )
Bir iki baş soğan ince kıyılmış şekilde tereyağında kavrulur
Biraz pirinç kabartılarak tuz ve karabiberli iç hazırlanır
Bütün tavşanın karın kısmı açılarak içine bu karışım doldurulup dikilir
Tencerenin altına ve tavşanın üzerine biraz yağ ilâve edilip, kenarlarına da birkaç tane kızılcık atılıp, tencerenin kenarları hamurla kapatılarak bir saat süreyle orta ateşte pişirilir
Bir başka şekliyle; soğan yerine lahana turşusu bir miktar tereyağında kavrulup, bulgur, tuz, karabiberle hazırlanan içle de tavşan doldurulup pişirilmektedir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul