10-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Hamsi Tarifi
Peynirli Hamsi Tarifi
Yarım kilo hamsi
1 çorba kaşığı tereyağı
2 arpacık soğanı (çok ince doğranmış)
1 çorba kaşığı un
250 gr (1 su bardağı) krema
1 defne yaprağı
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
kahve kaşığının ucuyla kırmızıbiber
kahve kaşığının ucuyla hindistancevizi rendesi
1 su bardağı beşamel sos
100 gr (3/4 su bardağı) gravyer peyniri (ince rendelenmiş)
500 gr patates püresi
1 yumurtanın sarısı (2 çorba kaşığı sütle iyice çırpılmış)
30 gr (1/4 su bardağı) kaşar peyniri (rendelenmiş)
1 çorba kaşığı tereyağ (eritilmiş)
2 çorba kaşığı bayat ekmek içi (ufalanmış)
Orta boy bir tencerede 1 çorba kaşığı tereyağı orta ateşte eritiniz Yağ kızınca arpacık soğanları koyup ara sıra karıştırarak 3-4 dakika pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, unu ekleyerek tahta kaşıkla pürtüksüz bir bulamaç yapınız Sürekli karıştırarak yavaş yavaş kremayı katınız Defne yaprağı, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve hindistancevizi rendesini ekleyiniz
Tencereyi ağır ateşe oturtup sosu 3 dakika, pürtüksüz ve kalın oluncaya kadar sürekli karıştırarak pişiriniz Beşamel sosu, gravyer peyniri rendesini ve ayıklanmış başssız hamsileri ekleyip, sürekli karıştırarak 2 dakika daha pişiriniz Tencereyi ateşten alıp defne yaprağını çıkarıp atınız
Izgaranızı orta sıcaklıkta kızdırınız
Tenceredeki hamsi ve peynir karışımını bir kaşıkla orta boy, ateşe dayanıklı cam bir servis tabağına aktarınız
Bir sıkma torbasına patates püresini doldurarak servis tabağının kenarlarını püreyle süsleyiniz Bir fırçayla yumurta sarısı ve süt karışımını patates püresinin üstüne sürüp bir kenara bırakınız
Küçük bir kasede kaşar peyniri rendesi, erimiş tereyağ ve ekmek içini çatalla karıştırıp patates püresi ile çevrili peynir ve hamsi karışımının üstüne serpiniz
Tabağı ısıtılmış ızgarada 10-12 dakika, peynir eriyip üstü nar gibi kızarana kadar bırakınız
Tabağı ızgaradan alıp servis ediniz
|
|
|