Konu
:
Tas Kebabi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tas Kebabi Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tas Kebabi Tarifi
TAS KEBABI
MALZEMELER
1/2 kg ince kuşbaşı doğranmış dana eti
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet domates
1/2 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
1 orta boy soğan
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı kırmızı biber
HAZIRLANIŞI
Soğanları ve sarmısakları yemeklik doğrayın, yağ konmuş orta büyüklükte tencereye koyun
Kuş başı doğranmış etleri üzerine döküp, karıştırın
Üzerine salca ve domatesi ilave edin
En son baharatı ilave edin
İyice karıştırın
Tencerenin ortasına toplayıp, cam büyük bir kaseyi etler tamamı ile içinde olacak şekilde kapatın, ve çok kısık ateşte pişirmeye başlayın
Etler suyunu saldığında tuzunu ilave edin
Yemek suyunu çekene kadar pişirin
Servis yapmadan önce, isteğe göre servis tabağına alıp, üzerine rendelenmiş kaşar döküp, düşük ısılı fırında 5-10 dak
bekletip , servise hazır hale getirin
Servisini patates püresi , kızartması ile yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul