Konu
:
Tavuklu İskender Kebap Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu İskender Kebap Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu İskender Kebap Tarifi
Tavuklu İskender Kebap Tarifi
Malzemeler :
400 Gr
Tavuk Budu
1 Diş Sarımsak
1 Domates
3 Köy Biberi
1 Kase Yoğurt
Tuz
Karabiber
Üzeri İçin:
Tereyağı
Pidesi İçin:
3 Su B
Söke Un
1 Paket Kuru Maya
1 Tatlı K
Tuz
Alabildiği Kadar Su
Sosu İçin:
2 Su B
Domates Püresi
2 Diş Sarımsak
Kekik
Zeytinyağı
Tuz
Hazırlanışı
Pidelerini hazırlarken; unu karıştırma kabına alın
Ortasını açıp kuru mayayı dökün
Tuzunu serpin
Ortaya, mayanın üzerine ılık su ekleyerek mayayı eritin
Ardından yeteri kadar su ekleyerek hamuru yoğurun
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
İkiye bölerek elinizle bastırıp düzleyin
Gözleme aparatı üzerinde çevirerek pişirin
Pişen pideleri küp küp doğrayın
Tavuk butlarını kemiklerinden ayırıp iri iri doğrayın
Üzerine karabiber ve tuz serpin
Sarımsak rendeleyin ve harmanlayın
Az miktarda sıvıyağ döküp karıştırın
Tavaya sıvıyağ dökerek, tavukları soteleyin
Ayrı bir tavaya sosu için; domates püresini, rendelenmiş sarımsağı, zeytinyağını koyun
Tuzunu ve kekiğini atarak kaynatın
Biberleri ve domatesi iri iri doğrayın
Tavukları pişiridiğiniz tavada, tavukları aldıktan sonra soteleyin
Yoğurdu çırpın
Servis tabağına önce doğranmış pideleri koyun
Üzerine tavukları, domates sosunu dökün
Kenarlarına yoğurdu dökün
En üste de sotelenen sebzeleri koyarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul