Yalnız Mesajı Göster

Tavuklu Beşamel Soslu Enginar Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuklu Beşamel Soslu Enginar Tarifi



Tavuklu Beşamel Soslu Enginar Tarifi

Malzemeler :
  • 5 Enginar
    2 Tavuk Budu
    1 Kase Mantar
    2 Soğan
    3 Diş Sarımsak
    2 Defne Yaprağı
    Tane Karabiber
    Sıvıyağ,Tuz
    Beşamel Sos İçin:
    1 Su B Süt
    1 Çorba K Söke Un
    Sıvıyağ
    Tuz,Karabiber,Muskat
    Üzeri İçin:
    Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Büyük bir tencereye su koyun Yıkanmış ayıklanmış enginarları koyun Tavuk butlarını ve mantarları doğrayın Soğanı ve sarımsağı doğrayın Ayrı bir tencereye sıvıyağ dökün Soğanı ve sarımsağı koyun ve karıştırın

Defne yaprağını ve mantarı sırayla ekleyin Son olarak tavuğu, tane karabiberi ve tuzu ilave edip karıştırın Enginarlar suyunu çekip pişince fırın kabına dizin Tavuklu karışımı enginarların içine doldurun

Beşamel sosu için; sütü, unu, sıvıyağı ve baharatları koyup karıştırarak pişirin Harç koyduğunuz enginarların üzerine sosu dökün

Kaşar peynirini rendeleyin ve üzerlerine tepeleme koyun Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peyniri eriyip kızarana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla