Konu
:
Tavuklu Beşamel Soslu Enginar Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tavuklu Beşamel Soslu Enginar Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tavuklu Beşamel Soslu Enginar Tarifi
Tavuklu Beşamel Soslu Enginar Tarifi
Malzemeler :
5 Enginar
2 Tavuk Budu
1 Kase Mantar
2 Soğan
3 Diş Sarımsak
2 Defne Yaprağı
Tane Karabiber
Sıvıyağ,Tuz
Beşamel Sos İçin:
1 Su B
Süt
1 Çorba K
Söke Un
Sıvıyağ
Tuz,Karabiber,Muskat
Üzeri İçin:
Kaşar Peyniri
Hazırlanışı
Büyük bir tencereye su koyun
Yıkanmış ayıklanmış enginarları koyun
Tavuk butlarını ve mantarları doğrayın
Soğanı ve sarımsağı doğrayın
Ayrı bir tencereye sıvıyağ dökün
Soğanı ve sarımsağı koyun ve karıştırın
Defne yaprağını ve mantarı sırayla ekleyin
Son olarak tavuğu, tane karabiberi ve tuzu ilave edip karıştırın
Enginarlar suyunu çekip pişince fırın kabına dizin
Tavuklu karışımı enginarların içine doldurun
Beşamel sosu için; sütü, unu, sıvıyağı ve baharatları koyup karıştırarak pişirin
Harç koyduğunuz enginarların üzerine sosu dökün
Kaşar peynirini rendeleyin ve üzerlerine tepeleme koyun
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında peyniri eriyip kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul