10-28-2012
|
#2
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piknik Köfte Tarifi
600 gram köftelik kıyma
1 adet kuru soğan
1/4 adet bayat ekmeğin içi
1 adet yumurta
1/2 demet maydanoz
Patates
Sivribiber
Tuz
Karabiber
Kızartmak için:
Galeta unu
Sıvıyağ
Kıyma, rendelediğimiz kuru soğan, ıslatıp ufaladığımız bayat ekmek içi, yumurta, ince kıydığımız maydanoz, yeterince tuz ve karabiber ilavesi ile köfte yoğuralım 15-20 dakika buzdolabında dinlendirelim
Patateslerin kabuklarını soyup, büyük boy tavalık olarak keselim
Sivribiberleri ise, ucundan ve sap kısmından kesip, hazırlayalım
Tavaya sıvıyağını koyup, önce patatesleri, sonra sivribiberleri kızartalım
Parmak büyüklüğünde yuvarladığımız köfteleri, galeta ununa bulayıp, aynı yağda kızarttıktan sonra, servis tabağına çıkaralım
|
|
|