Konu
:
Domates Soslu Tavuk İzgara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Domates Soslu Tavuk İzgara Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Domates Soslu Tavuk İzgara Tarifi
Domates Soslu Tavuk Izgara Tarifi
5 parça kemikli tavuk göğüs eti
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
Ayçiçek yağı
350 g patates
Sosu:
1 çorba kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı
7 adet tane karabiber (dövülmüş)
1 defneyaprağı
1 çay kaşığı kekik
15 ml (3 çorba kaşığı) sirke
250 ml (1 su bardağı) domates sosu
15 g (1 çorba kaşığı) Sana
Toz kırmızıbiber
Hazırlık:
Sosu hazırlamak için bir tavaya soğanı, karabiberi, defneyaprağını, kekiği ve sirkeyi koyup karıştırın
Tavadaki karışımın yarısı kalıncaya kadar çektirin
Ateşi kısın
Domates sosunu ilave edin
10 dakika kısık ateşte pişirip, oluşan kefi alın
Sosu ince bir süzgeçten geçirin
Sana'yı katıp, eriyinceye kadar iyice karıştırın
Biraz kırmızıbiber ilave ederek sosu tamamlayın
Bir kapta sıcak olarak bekletin
Tavukların her iki tarafını da baharatlayın ve fırçayla ayçiçek yağı sürün
Patatesleri 6 cm uzunluğunda kalın kibrit biçiminde doğrayıp iyice kurulayın
Ana Yemek:
Ön hazırlık olarak solda gösterilen biçimde sosu hazırlayın
Bir kenarda sıcak olarak bekletin
Tavukları baharatlayıp, yağlayın
Patatesleri doğrayın
Fırınınızın ızgarasını yakın
Tavukları ızgaraya yerleştirip altında bir fırın tepsisi ile birlikte ızgaraya sürün
Her iki tarafları da kızarıncaya kadar (yaklaşık 20?25 dakika) ara sıra fırça ile yağlayarak pişirin
Bir kenarda sıcak tutun
İyice kızdırılmış ayçiçek yağına patatesleri atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın
İyice süzdürerek bir tabağa alın ve tuzlayın
Bir servis tabağına tere yapraklarını yerleştirin
Üzerine tavukları ve patates kızartmasını koyun
Yanında sosu ile servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul