Yalnız Mesajı Göster

Domates Soslu Tavuk İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Domates Soslu Tavuk İzgara Tarifi



Domates Soslu Tavuk Izgara Tarifi

5 parça kemikli tavuk göğüs eti

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

Ayçiçek yağı

350 g patates

Sosu:

1 çorba kaşığı ince kıyılmış arpacık soğanı

7 adet tane karabiber (dövülmüş)

1 defneyaprağı

1 çay kaşığı kekik

15 ml (3 çorba kaşığı) sirke

250 ml (1 su bardağı) domates sosu

15 g (1 çorba kaşığı) Sana

Toz kırmızıbiber

Hazırlık:

Sosu hazırlamak için bir tavaya soğanı, karabiberi, defneyaprağını, kekiği ve sirkeyi koyup karıştırın Tavadaki karışımın yarısı kalıncaya kadar çektirin Ateşi kısın

Domates sosunu ilave edin 10 dakika kısık ateşte pişirip, oluşan kefi alın Sosu ince bir süzgeçten geçirin Sana'yı katıp, eriyinceye kadar iyice karıştırın Biraz kırmızıbiber ilave ederek sosu tamamlayın Bir kapta sıcak olarak bekletin

Tavukların her iki tarafını da baharatlayın ve fırçayla ayçiçek yağı sürün

Patatesleri 6 cm uzunluğunda kalın kibrit biçiminde doğrayıp iyice kurulayın

Ana Yemek:

Ön hazırlık olarak solda gösterilen biçimde sosu hazırlayın Bir kenarda sıcak olarak bekletin Tavukları baharatlayıp, yağlayın Patatesleri doğrayın

Fırınınızın ızgarasını yakın

Tavukları ızgaraya yerleştirip altında bir fırın tepsisi ile birlikte ızgaraya sürün Her iki tarafları da kızarıncaya kadar (yaklaşık 20?25 dakika) ara sıra fırça ile yağlayarak pişirin Bir kenarda sıcak tutun

İyice kızdırılmış ayçiçek yağına patatesleri atıp altın sarısı renk alıncaya kadar kızartın İyice süzdürerek bir tabağa alın ve tuzlayın

Bir servis tabağına tere yapraklarını yerleştirin Üzerine tavukları ve patates kızartmasını koyun Yanında sosu ile servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla