Yalnız Mesajı Göster

Sahan Köftesi Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sahan Köftesi Tarifi



600 gram kıyma

2 büyükçe soğan

120 gram ekmek içi (3 dilim)

3 büyük domates

3/4 kahve fincanı tuzsuz domates salçası

50 gram tereyağı (2,5 çorba kaşığı)

1 yumurta

tuz

biber

İki defa et makinesinden geçirilmiş kıymaya, rendelenmiş soğan, ıslatılmış ve ufalanmış iç bayat ekmek, yumurta, bir kahve kaşığı karabiber, bir tatlı kaşığı da tuz ilâve edip bunları on dakika kadar yoğurmalıdır Yoğrulma sona erince, bunları ceviz büyüklüğünde parçalara kopararak iki avuç içinde yuvarlamak ve bastırmak suretiyle kıymalara yassı ve yuvarlak şekiller vermeli, her şekillendirilmiş köfteyi içinde eritilmiş iki buçuk çorba kaşığı yağ olan tepsiye yerleştirmek suretiyle bütün kıymalar böylece şekillendirmeli ve tepsiye yerleştirmelidir

Tepsiye yerleştirme sona erince, bunlara soyulmuş ve gayet küçük doğranmış üç büyükçe domates veya bir bardak su içinde ezilmiş üç çeyrek kahve fincanı tuzsuz domates salçası ile, tuzu ilâve edip, tepsinin kapağını kapatmalı ve orta hararetteki ateşte aşağı yukarı 30 dakika pişirmeli ve servis yapmalıdır

Alıntı Yaparak Cevapla