Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Kapaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Kapaması Tarifi



Tavuk Kapaması Tarifi

4-5 kişilik Gerekli Malzemeler:
Tavuk butu (4 adet)
Su (3 bardak)
Taze soğan (3-4 adet)
Patates (4 adet)
Kuru soğan (1 adet)
Havuç (2 adet)
Marul yaprağı (2-3 parça)
Limon suyu (1 adet)
Yumurta sarısı (1 adet)
Un (1 yemek kaşığı)
Tuz (1 tatlı kaşığı)
Tane karabiber (1-2 tane)

4 adet tavuk butunu önceden kaynattığınız suyun içine yerleştirin 1 adet limon suyu ekleyin ve kapağını kapatarak kısık ateşte kaynatmaya devam edin
2 adet havucu birkaç parçaya bölün ve kenarlarını keserek yuvarlayın 4 adet patatesi birkaç parçaya bölün ve kenarlarını keserek yuvarlayın 3-4 adet taze soğanı patateslerin boyutlarında kesin Havuçları kaynamakta olan tavukların içine ekleyin Marulları birkaç parçaya bölerek hazırlayın
Kaynamakta olan tavukların içine 1 adet soğanı bütün olarak ekleyin Dilimlediğiniz patatesleri ekleyin Üzerine bir kaç adet tane karabiber serpin Bu şekilde 30 dakika daha kısık ateşte kaynatın
Bir kaba 1 yumurta sarısı, 1 yemek kaşığı un ve 3-4 kaşık su koyarak karıştırın Bu karışımı kaynamakta olan yemeğin üzerine ilave ederek tekrar karıştırın 4 parça taze soğanı da ilave ederek 1-2 dakika daha kaynatın Önceden dilimlediğiniz marul parçaları ile tencerenin ağzını tamamıyla kaplayın ve kapağını kapatarak 1-2 dakika daha kaynatın ve ateşten alın
Bir tabağın içine butlardan birini koyun ve üzerini marullarla kapatın Tencerenin içindeki diğer sebzelerden ve sostan da ekleyerek servise hazır hale getirin

Alıntı Yaparak Cevapla