Yalnız Mesajı Göster

Tavuk Kapaması Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tavuk Kapaması Tarifi



12 adet baget tavuk

1 adet büyük boy kuru soğan

2 demet pazı

2 adet kıvırcık salata

15 adet taze soğan

1 adet orta boy havuç

1 demet dereotu

1 çorba kasığı un

1 tatlı kasığı tozşeker

1,5 su bardağı su

1/2 paket margarin

Tuz

Piyazlık doğradığımız kuru soğanı, margarin yağında pembeleştirip, yıkadığımız tavuk bagetleri ile birlikte kavuralım

Havucu, taze soğanları, pazıları ve kıvırcık salataları ise parmak boyunda keselim

Tavuklar iyice kavrulunca, yeterince baharatı ve yıkadığımız bütün sebzeleri tencereye ilave edip, 1 su bardağı su ilavesi ile pişmeye bırakalım

Sebzeler ve tavuklar iyice pişince, 1 çorba kaşığı unu, 1/2 su bardağı su ile çırpıp, dereotlarını da ince ince doğrayıp, pişmekte olan tencereye katalım

5 dakika daha pişirip, ocaktan indirelim

Not: Terbiye yapmak isteyenler, 2 adet yumurtanın sarısını, limon suyu ve un ile çırpıp, tencereden aldıkları 1 kepçe su ile ılıştırdıktan sonra, tekrar tencereye ilave edip, bir taşım kaynatarak servis yapabilirler

Alıntı Yaparak Cevapla