Konu
:
Nis Usulü Tavşan Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Nis Usulü Tavşan Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nis Usulü Tavşan Tarifi
Nis Usulü Tavşan Tarifi
6 adet domates
3 diş sarmısak
4 adet soğan
Aldığı kadar karabiber
4 adet patlıcan
5 adet kabak
1 adet garni Demeti
1 adet tavşan
4 adet dolmalık biber
1 su bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar tuz
Tavşanı eklem yerlerinden parçalara bölün (tavuk gibi) ve bir tavada, kızgın ateşle yarım su bardağı zeytinyağında kızartın
Etler kızarınca çıkartıp bir kenarda bekletin
Soğanları ve dolmalık biberleri kıyın ve geri kalan zeytinyağı ile kızgın ateşte sarartın
İyice kızarınca bunları delikli kepçe ile çıkarın, yerine dilimlenmiş patlıcan ve kabakları koyun
Onlar kızarınca, soğanları, dolmalık biberleri ve tavşan etlerini tekrardan tavaya alın
Domatesleri 30 saniye kaynar suda tuttuktan sonra kabuklarını soyun, çekirdeklerini çıkartın ve parça parça kesin
Bunları da, sarmısak, garni demeti, tuz ve biberle birlikte tavaya koyun
Tavanın ağzını kapatın
Ateşi azaltın ve 1 saat yavaş yavaş pişsin
Pişirme işlemi bitince garni buketini atın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul