Konu
:
Mercimek Püreli Hindi Budu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mercimek Püreli Hindi Budu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mercimek Püreli Hindi Budu Tarifi
Mercimek Püreli Hindi Budu Tarifi
Aldığı kadar karabiber
2 adet arpacık soğan
Aldığı kadar tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
500 gr yeşil mercimek
1 diş sarımsak
3 yemek kaşığı krema
1 adet garni Demeti
1
2 Kg hindi Budu
1 adet defne yaprağı
1 adet soğan
200 gr pastırma
Mercimekleri soğuk suda bir gece bekletin
Kıyılmış arpacık soğanlarını, çemensiz pastırmaları küçük küçük kesip bir tencerede bir çorba kaşığı zeytinyağında çevirin
Bunlar iyice kızardığında bir delikli kepçe ile tencereden çıkarın ve tencereye hindi parçalarını koyarak onları da kızartın
Kızarınca pastırma ve soğanları tekrar tencereye koyun
Dövülmüş sarımsağı, garni demetini, tuzu, biberi ve ¾ litre suyu ekleyin
Hafif ateşte 1 saat 15 dakika pişirin
Bu sırada mercimekleri süzün ve içine, üzerine karanfil saplanmış soğan, karabiber, tuz ve defne yaprağı bulunan soğuk suyu koyun ve kısık ateşte 45 dakika pişirin
Mercimekleri süzün ve içine biraz pişirme suyu katıp mikserden geçirin
Bu püreyi bir de süzgeçten geçirdikten sonra içine kremayı da katın
Hindi etlerini yanında mercimek püresi ile servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul