Yalnız Mesajı Göster

Ali Nazik Kebabı Tarifi ( Gaziantep )

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ali Nazik Kebabı Tarifi ( Gaziantep )



1/2 kg patlıcan

3 çorba kaşığı margarin

2 su bardağı süzme yoğurt

4 diş sarmısak

400 gr kıyma

2 adet biber

1 adet domates

Tuz

Patlıcanları közleyip kabuklarını soyun ve çatalla ezin Sıcakken hemen bir çorba kaşığı margarini ilave edin Yoğurda dövülmüş sarmısak ve biraz tuz ilave edip patlıcana katın Biraz daha tuz ilave edip iyice karıştırın Kıymayı, margarinle kavurun Küçük doğranmış biber, kırmızıbiber ve tuz ekleyip biraz kavurun Patlıcanı servis tabağına alın Üzerine kavrulmuş kıyma ve domates dilimleri koyup servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla