Yalnız Mesajı Göster

Haşlama Kefal Balığı Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşlama Kefal Balığı Tarifi



Haşlama Kefal Balığı Tarifi

Tencereye halka halka 1 soğan, 1 havuç, 1 kereviz ve 3 maydanoz kökünü kazıyıp doğrayınız İki dal kekik, 1 diş karanfil, 2 tane karabiber koyunuz Üç parmak kadar su doldurup kapalı olarak 3 çeyrek saat yavaş yavaş pişiriniz, sonra süzgeçle bir kaba süzünüz
Balıkları, ayıklayıp iyice yıkayınız Genişçe bir tencereye atınız, bir miktar ceviz büyüklüğünde doğranmış patates koyunuz, kalan suyu üzerine döküp tuz ve biber ekiniz Beş dakika orta ateşte kaynattıktan sonra kapağını kapayınız Pişince suyunu süzüp üzerine dökünüz Sıcak ya da soğuk olarak servis yapınız

Alıntı Yaparak Cevapla