Konu
:
Çoban Payi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Çoban Payi Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Çoban Payi Tarifi
700 gr kıyma
700 gr patates püresi
75 gr sana yağı
3 yemek kaşığı yumurta sarısı
200 ml et suyu
1 adet taze soğan(ince kesilmiş)
Ön hazırlık olarak et suyunu küçük bir kapta bir taşım kaynatıp, kabı ateşten alın
45 g (3 çorba kaşığı) Sanayı bir tencerede orta ateşte eritin
Yağ kızınca soğanı ilave edip, fazla renk almadan sote edin
Kıymayı katıp, sık sık karıştırarak, birkaç dakika kavurun
Sıcak olarak et suyunu ilave edin
Bir taşım kaynatın
Tenceredeki malzemeyi ağır ateşte 10 dakika pişirin
Derince bir fırın kabına pişmiş soğanlı kıymayı yayın
Yumurta sarılarını püreye katıp, karıştırın
Bu püreyi bir sıkma torbasına doldurup, kıymanın üzerine, kıymalı harcı tamamen örtecek biçimde sıkın
Üzerine fırçayla kalan 2 çorba kaşığı eritilmiş Sanayı sürün
Fırın kabını önceden 200˚Cye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, pürenin üzeri iyice kızarıncaya ve yer yer kahverengi lekelerle bezenmiş altın sarısı bir renk alıncaya kadar pişirin
Kabı fırından alın
Çoban Payını üçgen parçalar halinde kesip, sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul