Yalnız Mesajı Göster

Ciğer Kebabı Tarifi (Bursa)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ciğer Kebabı Tarifi (Bursa)



2 su bardağı pirinç

250 gr kuzu ciğeri

3 çorba kaşığı tereyağı

4 su bardağı su

Tuz

Ciğeri yıkayın Bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edin ve haşlayın Süzgece alıp soğuyuncaya kadar bekletin Soğuduktan sonra küçük küçük doğrayın

Pirinci yıkayıp süzün Tencereye alıp ciğer, tuz ve 4 su bardağı sıcak su ilave edin Pirinç suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin Ocaktan alıp 6-7 dakika kadar demlenmeye bırakın

Tereyağını küçük bir tavada kızdırıp pilavın üzerine gezdirin Pirinçleri fazla ezmeden tahta kaşıkla harmanlayıp sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla