Yalnız Mesajı Göster

Sarımsak Soslu Turnedo Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sarımsak Soslu Turnedo Tarifi



Sarımsak Soslu Turnedo Tarifi

45 gr sana yağı
5 diş sarmısak
Aldığı kadar tuz
2 yemek kaşığı mısır nişastası
5 adet arpacık soğan (kabukları ayıklanmış)
Aldığı kadar tane karabiber
500 ml et suyu
5 adet bonfile

Ön hazırlık olarak arpacık soğanlarını ayıklayıp, ince ince doğrayın Karabiberleri iri dövün Etlerin her iki yanlarını da iri dövülmüş karabibere bastırın Sarımsakları baş halinde bir tepsiye dizin Tepsiyi önceden 180˚ Cye getirilip ısıtılmış olan fırına sürüp, yaklaşık 30 dakika, sarımsaklar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin Soğuyunca içlerini sıkarak bir kaba aktarın ve ezerek püre haline getirin Et suyunu ve arpacık soğanlarını ekleyerek bir kapta kaynatarak yarı yarıya çektirin Mısır nişastası ile sosu karıştırarak bir taşım kaynatıp, bağlayın Tencereyi ateşten alın Bağlanmış sosa sarmısak püresini ve Sanayı ilave edin Tuzunu kontrol edin Sosu bir kenarda sıcak olarak saklayın Izgarayı kızdırıp biberli turnedoları alt üst ederek pişirin Turnedoları önceden ısıtılmış bir tabağa aktarıp, yanlarında sosu ve dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla