Konu
:
Sebzeli Dana Sarma Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli Dana Sarma Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli Dana Sarma Tarifi
Sebzeli Dana Sarma Tarifi
500 gr
dana
biftek
250 gr
çiftlik
mantar
ı
100 gr
yağlı
koyun
kıymas
250 gr
pazı
2 demet maydanoz
1 çorba kaşığı
limon
suyu
2 çorba kaşığı yağlı tulum
peynir
i
1 çorba kaşığı sıvıyağ
50 gr
katıyağ
Yeterince tuz, yeni çekilmiş kara
biber
YAPILIŞI:
Kıymayı suyunu salıp çekinceye kadar kavurunuz
Mantarları temizleyip küçük küçük doğradıktan sonra 10 gr
katıyağ içinde,
limon
suyu ilave ederek 7-8 dakika kavurunuz
Pazı yapraklarını yıkayıp kurulayınız
İri iri doğrayıp aynı tavada
mantar
ları çıkarıp 10 gr
daha katıyağ ilave edip öldürünüz
Kavurduğunuz kıyma ve
mantar
ları, yağda öldürdüğünüz
pazı
yapraklarıyla karıştırınız
İçine ince kıyılmış maydanozu, yağlı tulum
peynir
ini katıp tuzunu
biber
ini ekip karıştırınız
Büyükçe kesilmiş biftek dilimlerinin içine bu karışımdan koyup, kenarlarını içeri büküp, açılmasın diye bir iple sarınız
Tavaya kalan katıyağı koyup yaptığınız ruloları kızartınız
Tavanın kapağını kapatıp, kalan yağda 8-10 dakika çevire çevire sarmaları pişiriniz
Etler yumuşayınca sıcak sıcak ikram ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul