Konu
:
Blanauette De Veau ( Dana Blanket ) Tarifi ( Fransa )
Yalnız Mesajı Göster
Blanauette De Veau ( Dana Blanket ) Tarifi ( Fransa )
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Blanauette De Veau ( Dana Blanket ) Tarifi ( Fransa )
1 demet maydanoz
4 su bardağı et suyu
Aldığı kadar tuz
3 yemek kaşığı sana
Aldığı kadar taze çekilmiş karabiber
750 gr dana kuşbaşı
150 gr soğan
0
5 adet limon suyu
2
5 yemek kaşığı krema
1 adet havuç
Aldığı kadar buke garni
Ön hazırlık olarak kazıyın
Maydanozu kıyın
Etleri bir tencereye, üzerlerini örtecek kadar soğuk su ilave ederek koyun
Bir taşım kaynatıp bir süzgece aktarın ve soğuk suya tutun
Etleri tekrar bir tencereye koyun
Üzerlerini örtecek kadar et suyu ilave edin
Bir taşım kaynatın
Üzerindeki köpüğü alıp, atın
Karanfilli soğanı ve buke garniyi ilave edip, tuz ve biberini kattıktan sonra, ağır ateşte 1 saat pişirin
Bu arada fırınınızı 60°C ye getirip, ısıtın
Etleri pişince ısıya dayanıklı bir kaba aktarın
Pişme suyunu süzdürerek bir tencereye alın
Birkaç kaşığını etlerin üzerine gezdirin
Etlerin üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış-ama etler içine konduğunda söndürülmüş olan- fırına sürün
Kalan et suyunu bir taşım kaynatın
45 g Sana ve 45 g un ile bir meyane hazırlayın
Et suyunu meyaneye yedirin
Böylece bir dana velutesi hazırlamış olacaksınız
Bu veluteyi, tahta bir spatula ile sık sık karıştırarak dibini tutturmadan, ağır ateşte 30 dakika pişirin
Tencereyi ateşten alın
Sosun tuzunu ve biberini kontrol edin
Kremayı ve limon suyunu ekleyin
Dilerseniz velute ile birlikte orta boy ½ limonun suyu katılarak haşlanmış mantar ilave edebilirsiniz
Etleri fırından alın
Üzerlerine sosu, bir tel süzgeçten geçirerek gezdirin
Maydanozu serpip, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul