Yalnız Mesajı Göster

Blanauette De Veau ( Dana Blanket ) Tarifi ( Fransa )

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Blanauette De Veau ( Dana Blanket ) Tarifi ( Fransa )



1 demet maydanoz

4 su bardağı et suyu

Aldığı kadar tuz

3 yemek kaşığı sana

Aldığı kadar taze çekilmiş karabiber

750 gr dana kuşbaşı

150 gr soğan

05 adet limon suyu

25 yemek kaşığı krema

1 adet havuç

Aldığı kadar buke garni

Ön hazırlık olarak kazıyın Maydanozu kıyın Etleri bir tencereye, üzerlerini örtecek kadar soğuk su ilave ederek koyun Bir taşım kaynatıp bir süzgece aktarın ve soğuk suya tutun Etleri tekrar bir tencereye koyun Üzerlerini örtecek kadar et suyu ilave edin Bir taşım kaynatın Üzerindeki köpüğü alıp, atın Karanfilli soğanı ve buke garniyi ilave edip, tuz ve biberini kattıktan sonra, ağır ateşte 1 saat pişirin Bu arada fırınınızı 60°C ye getirip, ısıtın Etleri pişince ısıya dayanıklı bir kaba aktarın Pişme suyunu süzdürerek bir tencereye alın Birkaç kaşığını etlerin üzerine gezdirin Etlerin üzerini alüminyum folyo ile örtüp önceden ısıtılmış-ama etler içine konduğunda söndürülmüş olan- fırına sürün Kalan et suyunu bir taşım kaynatın 45 g Sana ve 45 g un ile bir meyane hazırlayın Et suyunu meyaneye yedirin Böylece bir dana velutesi hazırlamış olacaksınız Bu veluteyi, tahta bir spatula ile sık sık karıştırarak dibini tutturmadan, ağır ateşte 30 dakika pişirin Tencereyi ateşten alın Sosun tuzunu ve biberini kontrol edin Kremayı ve limon suyunu ekleyin Dilerseniz velute ile birlikte orta boy ½ limonun suyu katılarak haşlanmış mantar ilave edebilirsiniz Etleri fırından alın Üzerlerine sosu, bir tel süzgeçten geçirerek gezdirin Maydanozu serpip, dilediğiniz garnitür ile sıcak olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla