Konu
:
Uskumru İzgara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Uskumru İzgara Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Uskumru İzgara Tarifi
Uskumru Izgara Tarifi
Malzeme :
8 adet balık
2 adet soğan
1 iri limon
1 fincan zeytinyağı
1 demet maydanoz
2 adet yumurta «yalnız sarısı»
4 parça sakız
Yapılışı:
Balıklar temizlenip soğan suyu «Rendenin ince tarafından soğanların geçirilmesi ile elde edilir» tuz ve bir iki çay kaşığı karabiberde bir iki saat bekletilir
Zeytinyağı ile limon suyu çalkalanarak iyice karıştırılır
Balıklar soğan suyundan alınıp silkelenerek yan taraflarına keskin bir bıçakla üçer çizgi çekilir ve zeytinyağı ile silinmiş ızgarayla tercihan kömür ateşi üzerine dört parmak mesafede konur
Izgarada balıklar pişerken çevrilir ve bu sırada da hazırlanmış olan limonlu yağ ile devamlı olarak yağlanır
Böylece nar gibi ızgara edilen balıklar bir genişçe tabağa alınıp üzerlerine gayet ince kıyılmış maydanoz ve rendelenip oğularak suyu çıkarılmış soğan karışımı ilâve edilerek servis yapılır
Eğer arzu edilirse balıklar ızgaradan alındıktan sonra maydanoz - soğan karışımı ağızlarına doldurulur
Beri yanda yumurtaların sarısı ile bir kaşık zeytinyağı, limon suyu ve sakız birbirleri ile bağdaşmcaya ve yumurta kokusu çıkıncaya kadar dövülür
Balıklar sıcak sıcak tabağa dizildikten sonra bu karışım üzerlerine gezdirilerek servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul