Yalnız Mesajı Göster

Oruk Tarifi ( Kilis )

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oruk Tarifi ( Kilis )



Oruk Tarifi ( Kilis )

Malzemesi:
3 su bardağı çiğ köftelik bulgur
1 kg orta yağlı makinede iki kez çekilmiş veya dövülmüş et
2 çorba kaşığı nane
1 baş soğan
1 baş sarımsak
yeterince kırmızı biber, karabiber ve tuz

Yapılışı:
Bulgur tepsiye konur Su ile hemen ıslatılır Kaşıkla karıştırılır Soğan ve sarımsak çok küçük olarak üzerine doğranır Nane, kırmızı biber, karabiber ve tuz ilave edilerek yoğrulur 20-25 dakika sonra et karıştırılır Yumuşayıncaya kadar yoğurma işlemine devam edilir Köfte tepsinin bir yanında toplanır Sıkımlanır ve sıkımlar şişlerde "Adana Şiş Kebap / Adana Kebap" şekline getirildikten sonra hafif meşe kömürü ateşinde pişirilir İstenirse sıkımlar ızgara köfte şekline de dönüştürülebilir

Alıntı Yaparak Cevapla