Konu
:
Şehriyeli Piliç Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şehriyeli Piliç Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şehriyeli Piliç Tarifi
Şehriyeli Piliç Tarifi
3 piliç
2 domates (büyük)
1 kahve fincanı su
2,5 çorba kaşığı sofra margarini
300 gr arpa şehriyesi
tuz
karabiber
1/2 limon
Bir tepsiye temizlenip tütsülenmiş ve limonla ovulmuş piliçler konur
Suyu ve yağın birbuçuk kaşığı da ilâve edilir
Ve kızgın fırına koyulur
Her biri yanları nar gibi olana dek 30 - 40 dakika pişirilir
Kabuklan soyulup yağsız olarak eze eze salça haline getirilmiş domatesler piliçlere ilâve edilir
Tepsinin kapağı kapatılır
Şöyle bir yirmi - yirmibeş dakika daha pişirildikten sonra tepsi fırından çıkarılır
Piliçler parçalara ayrılıp bir tabağa alınır
Tabak ılıkça bir yere konur
Tepsideki salçaya iki - iki-buçuk bardak su ilâve edilir
Hafif ateşe konur
Öte yandan, bir tencereye yağın kalanı koyulup eritilir, şehriyeler ilâve edilir ve 4 - 5 dakika kavrulur
Kaynamakta olan tepsideki piliçli domates suyunu ilâve edin sonra
Bir taşım kaynattıktan sonra ocak kısılıp ortadan az ateşte şehriyeler suyunu çekinceye dek pişirilir
Bir güzel karıştırıldıktan sonra çok çok hafif ateşte 8-10 dakika demlendirilmiş şehriye hilâvı servis tabağına konulur
Üzerine piliçler yerleştirilip, sıcak sıcak servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul