Yalnız Mesajı Göster

Şehriyeli Piliç Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şehriyeli Piliç Tarifi



Şehriyeli Piliç Tarifi

500 gr'lık 1 piliç (haşlanıp etleri ayıklanarak, kaynar su içine oturtulmuş bir tencerede sıcak olarak saklanmış)
400 gr şehriye
10 su bardağı su
2 çorba kaşığı tuz
1/2 su bardağı tavuk suyu
100 gr (7 çorba kaşığı) tereyağı

Büyük bir tencereye su ve tuzu koyarak, harlı ateşte kaynatınız Su kaynayınca ateşi biraz kısıp, şehriyeleri ekleyiniz Şehriyeleri 10 dakika, yumuşayana kadar haşlayıp, bir kevgirde süzünüz Yeniden aynı tencereye koyup, üstüne soğuk su katarak 10 dakika dinlendiriniz Şehriyeleri yeniden süzüp, bir kenara bırakınız
Orta boy bir tencereye tavuk suyu ve tereyağı koyarak, orta ateşte kaynatınız Süzülmüş şehriyeleri ekleyip bir taşım kaynattıktan sonra, ateşi kısınız Şehriyeler suyu çekene kadar ağır ateşte pişiriniz Tencereyi ateşten alıp kapağını açarak, üstüne temiz bir bez örtünüz Şehriyeyi 15-20 dakika dinlendiriniz
Sıcak tutulmuş tavuk parçalarmı ekleyip, delikli kepçeyle bir iki kez karıştırdıktan sonra, yemeği ısıtılmış bir servis tabağına aktarıp, servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla