Konu
:
Beşamel Soslu Tavuklu Kabak
Yalnız Mesajı Göster
Beşamel Soslu Tavuklu Kabak
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beşamel Soslu Tavuklu Kabak
Beşamel Soslu Tavuklu Kabak
Malzemeler :
4 kabak
4 domates
2 diş sarımsak
1 tutam kekik
1 tutam fesleğen
1 bütün tavuk göğsü
tuz,karabiber
çiçekyağı
Beşamel Sos için:
2 su b
süt
1 çorba k
tepeleme un
sıvıyağ
tuz,karabiber
muskat
Üzeri için:
kaşar peyniri
Hazırlanışı :
4 kabak kabukları soyulmadan uzunlamasına ince ince kesilir
Yağlanmış tepsiye dizilerek bir süre yarı kıvamda pişirilir
Tavuklar iri yaprak şeklinde kesilerek tuzu ve baharatı eklendikten sonar pişirilir
Diğer taraftan doamtes sos hazırlanır
Bunun için sarımsaklar ince doğranarak sıvıyağda sotelenmeye alınır
Üzerine domatesler rendelenerek ilave edilir
Domates sosun da tuzu ve baharatı eklenir
Fırın kabının tabanına kabakların yarısı dizilir
Üzerine tavuklar yayılır
Daha sonra üzerine ince doğranmış kekik ve fesleğen eklenir
Domates sos da gezdirilir
Daha sonra kalan kabaklar da üzerine yayılarak kapatılır
Bu arada beşamel sos hazırlanır
Bunun için tencereye sıvıyağ ve un alınır
Bir süre kavrulur
Daha sonra üzerine sütü, tuzu,karabiberi ve muskatı eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir
(Sos çok koyu olamzsa daha iyi olur) Hazırlanan beşamel sos üzerine gezdirilir
En son kaşar peyniri rendesi üzerine serpilerek 180 derecelik fırında pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul