Yalnız Mesajı Göster

Beşamel Soslu Tavuklu Kabak

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beşamel Soslu Tavuklu Kabak



Beşamel Soslu Tavuklu Kabak

Malzemeler :
4 kabak
4 domates
2 diş sarımsak
1 tutam kekik
1 tutam fesleğen
1 bütün tavuk göğsü
tuz,karabiber
çiçekyağı

Beşamel Sos için:

2 su bsüt
1 çorba ktepeleme un
sıvıyağ
tuz,karabiber
muskat

Üzeri için:

kaşar peyniri



Hazırlanışı :
4 kabak kabukları soyulmadan uzunlamasına ince ince kesilir Yağlanmış tepsiye dizilerek bir süre yarı kıvamda pişirilir Tavuklar iri yaprak şeklinde kesilerek tuzu ve baharatı eklendikten sonar pişirilir Diğer taraftan doamtes sos hazırlanır Bunun için sarımsaklar ince doğranarak sıvıyağda sotelenmeye alınırÜzerine domatesler rendelenerek ilave edilir Domates sosun da tuzu ve baharatı eklenir

Fırın kabının tabanına kabakların yarısı dizilir Üzerine tavuklar yayılır Daha sonra üzerine ince doğranmış kekik ve fesleğen eklenir Domates sos da gezdirilirDaha sonra kalan kabaklar da üzerine yayılarak kapatılır Bu arada beşamel sos hazırlanır Bunun için tencereye sıvıyağ ve un alınır Bir süre kavrulur Daha sonra üzerine sütü, tuzu,karabiberi ve muskatı eklenerek koyulaşıncaya kadar karıştırılarak pişirilir (Sos çok koyu olamzsa daha iyi olur) Hazırlanan beşamel sos üzerine gezdirilir En son kaşar peyniri rendesi üzerine serpilerek 180 derecelik fırında pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla