Yalnız Mesajı Göster

Patatesli İçli Köfte Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli İçli Köfte Tarifi



500 gr ince bulgur

1 adet soğan

1 yemek kaşığı salça

1 Kg Patates

1 yemek kaşığı tuz

1,5 su bardağı sıcak su

3 yemek kaşığı un

2 litre su

1 yemek kaşığı salça

1 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay bardağı su

1 çay bardağı sıvıyağ

1 fincan sıvı yağ

1 tatlı kaşığı salça

100 Gr Sana Klasik

Sıcak su ile ince bulguru 15 dk ıslatın sonra 15 dk kadar yoğurun içine 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı salça ve un ile beraber yoğurun içini açınca parçalanmayacak kıvama gelene kadar yoğurun bu işlemi yapmadan önce patatesi haşlayıp ezin 1 fincan sıvı yağda soğanı kavurun 1 yemek kaşığı salça1 tatlı kaşığı nane ve 1 tatlı kaşığı tuz ilave edinp pişirin hazırladığınız salçalı harcı patatese karıştırıp püreyi tamamlayın hamurdan yumurta büyükleğinde alın elinizi ıslatarak ortasını parçalamadan oyun içine patates püresi koyun üzerine 1 cm kadar boşluk kalacak sonra parçalamadan geri kapatıp top şekline getirin ince bulgurdan hazırladığınız hamur bitene kadar işlemi tekrarlayın elinizi sık sık ıslatmayı unutmayın 2 litre suyu kaynatı içine 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin tek sıra halinde köfteleri koyup haşlayın köfteler suyun yüzüne kalkınca hemen çıkarın 3-4 dk sürecektir köftele bitene kadar işlemi tekrarlayın sos tavasında 1 çaybardağı sıvıyağ ve 100 gr sana klasik i eritim iyice kızdırın içine salçayı ve bir miktar tuzu koyun pişirin salçanın özleşmesi için 1 çaybardağı su ilave edin 1 dk kadar pişirin köfteleri servis tabağına alın üzerine sana klasik ile hazırladığınız sosu gezdirin

Not: Sana klasik ile hazırladığınız sosun içine koyduğunuz sıvı yağ sos bekleyince donmasını engelller ve ince bulgurlu hamuru ne kadar çok yoğurursanız okadar iyi bir hamur elde edersiniz

Alıntı Yaparak Cevapla