Konu
:
Piliç İzgara Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Piliç İzgara Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Piliç İzgara Tarifi
Piliç Izgara Tarifi
1 piliç
3 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Biber
Piliç ızgarası gerek Türk gerekse Dünya mutfağının en lezzetli, en ağız tadıyla yenilen yemeklerinden biridir
Ama, çoğu kimseye basit, kolay görünmekle beraber piliç ızgarası yapmak da bir sanat, bir hünerdir
Çoğu zaman piliç ızgarası kuru olur, yiyenlerin boğazlarında düğümlenir
Güzel, lezzetli yumuşak bir ızgara yapmak için şu hususlara dikkat edilmelidir
İzgara yapacağınız piliçleri önce sırtlarından uzunlamasına ikiye bölün
Bunların üzerine bir pamukla zeytinyağı sürüp et tahtasında ağır bir cisimle döğün
Bundan sonra, parçaların üzerine yeniden zeytinyağı sürüp bir saat kadar dinlendirin
İzgaraya koyacağınız parçaların üzerine, pişme sırasında sık, sık zeytinyağı sürün
Böylelikle piliçlerin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlarsınız
Kızartmaya başlamadan önce parçaların bazı kemiklerini keskin bir bıçakla ayırabilirseniz piliç daha da güzel olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul