Yalnız Mesajı Göster

Piliç İzgara Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç İzgara Tarifi



Piliç Izgara Tarifi

1 piliç
3 kahve fincanı zeytinyağı
Tuz
Biber

Piliç ızgarası gerek Türk gerekse Dünya mutfağının en lezzetli, en ağız tadıyla yenilen yemeklerinden biridir Ama, çoğu kimseye basit, kolay görünmekle beraber piliç ızgarası yapmak da bir sanat, bir hünerdir Çoğu zaman piliç ızgarası kuru olur, yiyenlerin boğazlarında düğümlenir
Güzel, lezzetli yumuşak bir ızgara yapmak için şu hususlara dikkat edilmelidir İzgara yapacağınız piliçleri önce sırtlarından uzunlamasına ikiye bölün Bunların üzerine bir pamukla zeytinyağı sürüp et tahtasında ağır bir cisimle döğün Bundan sonra, parçaların üzerine yeniden zeytinyağı sürüp bir saat kadar dinlendirin İzgaraya koyacağınız parçaların üzerine, pişme sırasında sık, sık zeytinyağı sürün Böylelikle piliçlerin yumuşak ve lezzetli olmasını sağlarsınız
Kızartmaya başlamadan önce parçaların bazı kemiklerini keskin bir bıçakla ayırabilirseniz piliç daha da güzel olur

Alıntı Yaparak Cevapla