10-28-2012
|
#3
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Piliç İzgara Tarifi
Piliç Izgara (Marinatlı) Tarifi
800 gr'lık bir piliç (temizlenip, ütülenmiş ve 4 parçaya ayrılmış)
400 gr 2 su bardağı yoğurt (kaymağı alınıp, çırpılmış)
1 çorba kaşığı taze nane (ince kıyümış)
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızıbiber
2 diş sarımsak (dövülmüş)
Yoğurt, taze nane, tuz, karabiber, kırmızıbiber ve sarımsağı yayvan bir kapta karıştırıp, piliç parçalarını ekleyiniz Kabı buzdolabına kaldırıp 5-6 saat, piliç parçalarını dinlendiriniz, (bu arada piliç parçalarını bir kez döndürünüz)
önce, ızgaranızı iyice kızdırınız Kabı buzdolabından alıp, piliç parçalarının her iki yanlarını ızgarada 7-8 dakika ızgara ediniz
Piliç parçalarını ısıtılmış bir servis tabağına alıp, servis ediniz
|
|
|