Yalnız Mesajı Göster

Sultan Kebabı Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sultan Kebabı Tarifi



Sultan Kebabı Tarifi

Malzemeler; ( Malzemeleri kiş sayısına göre kendiniz belirleyebilirsiniz)

*4 yufka
*1 kilo kuşbaşı dana eti
*1/2 kg mantar
*1 adet irice domates
*2 adet yeşil biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*tuz, karabiber, pulbiber
*Tereyağı
*Yumurta sarısı



Hazırlanışı;

1Etleri tereyağında suyunu salıp çekene dek kavuralım Su ilave edip iyice pişirelim

2Aynı şekilde mantarları da temizleyip, kuşbaşı doğrayıp başka bir tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim

3Etleri ve mantarı birleştirip, zar gibi doğranmış domates,biber, salça ve baharat ilavesi ile soteleyelimIlınmasını bekleyelim

4 İki adet yufkayı üst üste serip, birbirine eşit altı parçaya bölelim

5Elde ettiğimiz ikili üçgen parçaları, çorba kaselerine serelim Yufkaların kenarları kasenin dışına doğru sarksın

6Kaselerin İiçine birer kepçe kadar et karışımı koyalım( etlerin suyunu süzerek )

7Yufkaların dışa sarkan uçlarını etlerin üzerine kapatarak hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirelim

8Her bir kebabın üstüne fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim Dilerseniz susam veya çörekotu da serpebilirsiniz Önceden ısıtılmış fırında yufkalar kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak servis yapalımAfiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla