Konu
:
Sultan Kebabı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Kebabı Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Kebabı Tarifi
Sultan Kebabı Tarifi
Malzemeler;
( Malzemeleri kiş sayısına göre kendiniz belirleyebilirsiniz)
*4 yufka
*1 kilo kuşbaşı dana eti
*1/2 kg mantar
*1 adet irice domates
*2 adet yeşil biber
*1 yemek kaşığı domates salçası
*tuz, karabiber, pulbiber
*Tereyağı
*Yumurta sarısı
Hazırlanışı;
1
Etleri tereyağında suyunu salıp çekene dek kavuralım
Su ilave edip iyice pişirelim
2
Aynı şekilde mantarları da temizleyip, kuşbaşı doğrayıp başka bir tencerede suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim
3
Etleri ve mantarı birleştirip, zar gibi doğranmış domates,biber, salça ve baharat ilavesi ile soteleyelim
Ilınmasını bekleyelim
4
İki adet yufkayı üst üste serip, birbirine eşit altı parçaya bölelim
5
Elde ettiğimiz ikili üçgen parçaları, çorba kaselerine serelim
Yufkaların kenarları kasenin dışına doğru sarksın
6
Kaselerin İiçine birer kepçe kadar et karışımı koyalım
( etlerin suyunu süzerek )
7
Yufkaların dışa sarkan uçlarını etlerin üzerine kapatarak hafifçe yağlanmış fırın tepsisine ters çevirelim
8
Her bir kebabın üstüne fırça yardımı ile yumurta sarısı sürelim
Dilerseniz susam veya çörekotu da serpebilirsiniz
Önceden ısıtılmış fırında yufkalar kızarıncaya kadar pişirelim ve sıcak servis yapalım
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul