Konu
:
Piti Tarifi ( Azeri )
Yalnız Mesajı Göster
Piti Tarifi ( Azeri )
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Piti Tarifi ( Azeri )
Piti Tarifi ( Azeri )
Malzemeler:
150 g koyun eti
150 g patates
yarım kuru soğan
10 g kuru erik
0,1 g safran veya 50 g taze domates
karabiber ve tuz
Yapılışı:
Nohut soğuk suda ıslatılır ve et doğranır
Hazırlanan et ve nohut tencereye koyulur ve üzerine kişi başına yarım litre olacak şekilde soğuk su koyulur
Tencere kısık ateşe koyularak bulyon kaynatılır
Bulyon kaynadıktan sonra içerisine doğranmış soğan koyulur
Biraz kaynadıktan sonra patates, yıkanmış erik kurusu ve tuz koyulur
Yemeğin hazır olmasına az kala baharat koyulur
Daha sonra ise 0,1 g safran 1 su bardağı suda ayrıca demlenir ve bir yemek kaşığı safran suyu yemeğe koyulur ve yemek hazır oluncaya kadar pişirilir
Piti sofraya verilirken derin bir tabak veya kaselerde servis yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul