Yalnız Mesajı Göster

Etli Topalak Tarifi (Konya Yöresel Yemeği)

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Topalak Tarifi (Konya Yöresel Yemeği)



Etli Topalak (Konya Yöresel Yemeği) İçin Malzemeler
  • 350 gram kıyma
    1 su bardağı köftelik bulgur
    1 su bardağı haşlanmış nohut
    1 çorba kaşığı salça
    1 tene soğan
    1 tane yumurta
    1 tutam maydanoz
    2 çorba kaşığı un
    2 çorba kaşığı tereyağı
    Sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Etli Topalak (Konya Yöresel Yemeği) Tarifi

Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğurun Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapın Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı sıvıyağ koyun
Salçasını da ekleyin Daha sonra nohutu da katın ve üzerini aşacak kadar sıcak su koyun Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen köfteleri tencereye boşaltın 15-20 dakika kısık ateşte pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla