Konu
:
Etli Topalak Tarifi (Konya Yöresel Yemeği)
Yalnız Mesajı Göster
Etli Topalak Tarifi (Konya Yöresel Yemeği)
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Etli Topalak Tarifi (Konya Yöresel Yemeği)
Etli Topalak (Konya Yöresel Yemeği) İçin Malzemeler
350 gram kıyma
1 su bardağı köftelik bulgur
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çorba kaşığı salça
1 tene soğan
1 tane yumurta
1 tutam maydanoz
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
Sıcak su
Tuz
Karabiber
Kekik
Etli Topalak (Konya Yöresel Yemeği) Tarifi
Geniş bir kabın içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup köfte hazırlar gibi iyice yoğurun
Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapın
Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı sıvıyağ koyun
Salçasını da ekleyin
Daha sonra nohutu da katın ve üzerini aşacak kadar sıcak su koyun
Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen köfteleri tencereye boşaltın
15-20 dakika kısık ateşte pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul