Konu
:
Etli Topalak Tarifi (Konya Yöresel Yemeği)
Yalnız Mesajı Göster
Etli Topalak Tarifi (Konya Yöresel Yemeği)
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Etli Topalak Tarifi (Konya Yöresel Yemeği)
Etli Topalak Tarifi ( Konya )
MALZEMESİ:
1 kg yağsız dana kıyması
1 su bardağı köftelik bulgur
1 adet yumurta
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı un
Tuz
Karabiber
Kekik
1 adet soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
margarin
etsuyu veya sıcak su
YAPILIŞI:
Geniş bir kabin içine eti, bulguru, yumurtayı ince kıyılmış maydanozu, unu, soğanı, tuzu ve baharatları koyup
köfte
hazırlar gibi iyice yoğrulur
Macun haline gelince ufak ufak yuvarlaklar yapılır
Diğer tarafta genişçe bir tencereye iki yemek kaşığı margarini eritip içine bir kaşık un konup kavrulur
Salçası da konduktan sonra nohutta katılarak 6-7 bardak sıcak
su
veya etsuyu konur
Kaynadıktan sonra diğer tarafta bekleyen etli malzememizi tencereye boşaltır
15-20 dakika hafif ateşte pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul