Konu
:
Üç Biber Garnitürlü Susamlı Rosto Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Üç Biber Garnitürlü Susamlı Rosto Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Üç Biber Garnitürlü Susamlı Rosto Tarifi
Üç Biber Garnitürlü Susamlı Rosto Tarifi
Malzemeler
1 kg rostoluk et
2 adet soğan
1 adet havuç
10 adet renkli tane biber
(karabiber, beyazbiber ve kırmızıbiber)
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı salça
2 çorba kaşığı tereyağı
4-5 çorba kaşığı susam
2-3 dal taze kekik
Tuz
Garnitür için:
3 adet kırmızı biber
3 adet dolmalık biber
3 adet sarı biber
1 tatlı kaşığı renkli tane biber (karabiber, beyazbiber ve kırmızıbiber)
Yapılışı
ETİ tuzla ovup yapışmaz yüzeyli bir tavaya alın
Sürekli çevirerek her tarafını kendi yağında kızartın
Daha sonra bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin
Temizleyip dörde böldüğünüz soğan ve havucu tencereye ekleyin
Tane biberleri, kekiği ve suyla açtığınız salçayı katın
Ocağa oturtup bir buçuk saat pişmeye bırakın
Daha sonra sudan alıp biraz ılıtın ve her tarafına tereyağı sürün
Düz bir zemine susamı döküp rostoyu susama bulayın
Isıya dayanıklı bir kaba alıp önceden ısıtılmış 180 derece fırında susamlar kızarana kadar pişirin
Garnitür için, sıvıyağı bir tavaya alıp jülyen doğradığınız biberleri üzerine ekleyin
Bir iki çevirip renkli tane biberleri ilave edin
Yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın
Pişen rostoyu servis tabağına koyun
Taze kekik dalları ile süsleyin
Üç renkli biber garnitürü eşliğinde servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul