Konu
:
Mantarlı Et Sote Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Et Sote Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Et Sote Tarifi
Mantarlı Et Sote Tarifi
Malzemeler:
500 gr
dana kuşbaşı et (kuzu yada koyunda olabilir)
1 adet soğan
3 diş sarımsak
10 adet kültür mantarı
2 adet domates
3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
yeterince tuz
Yapılışı:
Soğanın kabuklarını soydum ve rondoda yemeklik doğradım
Domatesleri yıkadım ve kabuklarını soyup minik küp küp doğradım
Sivri biberleri yıkadım incecik doğradım
Sarımsakların kabuklarını suydum yıkadım ve her bir diş sarımsağı dikey şeklde ortadan ikiye kestim
Mantarların kabuklarını soydum yıkadım orta incelikte doğradım
Tereyağını pişirme tenceresinde erittim ve kızdırdım
Hazırladığım soğanı ilave ettim pembeleşinceye kadar kavurdum
Kuşbaşı eti ve biberleri ilave ettim
Et suyunu bırakıp çekene kadar orta kısık ateşte kavurdum
Kavrulan etin üzerine domatesler ve mantarları ilave ettim,karıştırdım bir su bardağı sıcak su ekledim
Etler yumuşayıp suyu çekene kadar orta kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirdim
Tuz,karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırdım ve ocağı kapattım
Kekik serpiştirdim karıştırdım servis tabağına aldım
Sıcak servis yaptım
Afiyet olsun,
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul