Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Et Sote Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Et Sote Tarifi



Mantarlı Et Sote Tarifi

Malzemeler:
500 grdana kuşbaşı et (kuzu yada koyunda olabilir)
1 adet soğan
3 diş sarımsak
10 adet kültür mantarı
2 adet domates
3 adet sivri biber
2 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kekik
yeterince tuz



Yapılışı:
Soğanın kabuklarını soydum ve rondoda yemeklik doğradım
Domatesleri yıkadım ve kabuklarını soyup minik küp küp doğradım
Sivri biberleri yıkadım incecik doğradım
Sarımsakların kabuklarını suydum yıkadım ve her bir diş sarımsağı dikey şeklde ortadan ikiye kestim
Mantarların kabuklarını soydum yıkadım orta incelikte doğradım
Tereyağını pişirme tenceresinde erittim ve kızdırdımHazırladığım soğanı ilave ettim pembeleşinceye kadar kavurdumKuşbaşı eti ve biberleri ilave ettimEt suyunu bırakıp çekene kadar orta kısık ateşte kavurdumKavrulan etin üzerine domatesler ve mantarları ilave ettim,karıştırdım bir su bardağı sıcak su ekledimEtler yumuşayıp suyu çekene kadar orta kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirdimTuz,karabiber ve pul biberi ekleyip karıştırdım ve ocağı kapattımKekik serpiştirdim karıştırdım servis tabağına aldımSıcak servis yaptım
Afiyet olsun,

Alıntı Yaparak Cevapla