Yalnız Mesajı Göster

Mantarlı Et Sote Tarifi

Eski 10-28-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mantarlı Et Sote Tarifi



Mantarlı Et Sote Tarifi

Malzemeler

750 gr dana kuşbaşı

500 gr mantar

1 adet büyük kuru soğan

2 adet yeşil sivri biber

1 adet domates

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı Domates salçası

1 çay kaşığı Biber salçası

Tuz

Toz Karabiber

Toz Kırmızı biber

Kimyon

1,5-2 su bardağı sıcak su

1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı

1 yemek kaşığı margarin

Yapılışı

Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirinEtler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın Sarımsakların kabuklarını soyunMantarları güzelce yıkayıp dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın ( Mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz)Etleri 25 dak sonunda genişce bir tencereye alın İçerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan koyun

Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir

Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini (tercihe bağlı) tencereye ilave edinSoğan ve biber leri 5-7 dk ara ara karıştırarak pişirDaha sonra mantarları, domates, domates ve biber salçasını ilave et Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişirSıcak suyu ilave et (bunun yerine düdüklüdeki et suyundan da koyabilirsin fakat ağır olur ) ve sarımsakları içine doğra , 15-20 dk en kısık ateşte pişir Etlerinden bir tane al, pişip pişmediğini kontrol et Pişmiş ise altını kapat sıcak olarak servis yap Pişmemiş ise biraz daha kaynattıktan sonra altını kapat Etin suyunu siz istediğiniz gibi ayarlayın

Alıntı Yaparak Cevapla