Konu
:
Mantarlı Et Sote Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Mantarlı Et Sote Tarifi
10-28-2012
#
2
Prof. Dr. Sinsi
Mantarlı Et Sote Tarifi
Mantarlı Et Sote Tarifi
Malzemeler
750 gr dana kuşbaşı
500 gr mantar
1 adet büyük kuru soğan
2 adet yeşil sivri biber
1 adet domates
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı Domates salçası
1 çay kaşığı Biber salçası
Tuz
Toz Karabiber
Toz Kırmızı biber
Kimyon
1,5-2 su bardağı sıcak su
1 çay bardağından biraz az mısırözüyağı
1 yemek kaşığı margarin
Yapılışı
Etleri sudan geçirip 1 litre su ile düdüklüde 25 dk pişirin
Etler pişerken, kuru soğanı, yeşil biberi, domatesleri yemeklik doğrayın
Sarımsakların kabuklarını soyun
Mantarları güzelce yıkayıp dörde yada beşe istediğiniz şekilde doğrayın
( Mantarları limonlu suda bekletirseniz kararmaz)
Etleri 25 dak sonunda genişce bir tencereye alın
İçerisine 1 kepçe düdüklüdeki et suyundan koyun
Orta hararetli ateşte biraz suyunu çekene kadar pişir
Doğranmış soğan, yeşil biberleri ve bir yemek kaşığı margarini (tercihe bağlı) tencereye ilave edin
Soğan ve biber leri 5-7 dk ara ara karıştırarak pişir
Daha sonra mantarları, domates, domates ve biber salçasını ilave et
Mantarlar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak pişir
Sıcak suyu ilave et (bunun yerine düdüklüdeki et suyundan da koyabilirsin fakat ağır olur
) ve sarımsakları içine doğra , 15-20 dk en kısık ateşte pişir
Etlerinden bir tane al, pişip pişmediğini kontrol et
Pişmiş ise altını kapat sıcak olarak servis yap
Pişmemiş ise biraz daha kaynattıktan sonra altını kapat
Etin suyunu siz istediğiniz gibi ayarlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul