Konu
:
Maydanozlu Uskumru Filetosu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Maydanozlu Uskumru Filetosu Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Maydanozlu Uskumru Filetosu Tarifi
MAYDANOZLU USKUMRU FİLETOSU TARİFİ
Malzemeler:
1+1/4 su bardağı deniz ürünleri için haşlama suyu
2+uskumru balığı (derileri çıkarılıp, filetoları ayrılmış)
2 tatlı kaşığı maydanoz (ince kıyılmış)
2 tatlı kaşığı taze soğan (yeşil kısmından kıyılmış)
Yapılışı:
Uskumru filetolarını ve deniz ürünleri için haşlama suyunu orta boy bir tencereye koyup, orta ateşte kaynatınız
Kaynayınca filetoları tencereye koyup 6 dakika, çatalla bakıldığında balıklar pul pul ayrılana kadar pişiriniz
Tencereyi ateşten alıp, filetoları bir servis tabağına çıkararak bir kenara bırakınız
Tencereyi harlı ateşe oturtup, pişme suyunu yarısını çekene kadar kaynatınız
Tencereyi ateşten alıp, pişme suyunu soğumaya bırakınız
Soğuyunca filetoların üstüne döküp, maydanoz ve yeşil soğanları serperek, servis tabağını buzdolabına kaldırınız
Yemeğinizi buzdolabında en az 2 saat soğuttuktan sonra, servis ediniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul