Konu
:
Tirit ( Yoğurtlu ) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Tirit ( Yoğurtlu ) Tarifi
10-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tirit ( Yoğurtlu ) Tarifi
Tirit ( Yoğurtlu ) Tarifi
MALZEMELER
1/2 kuşbaşı et (yağsız)
2 yemek kaşığı tereyağı
2-3 baş
soğan
1/2 kg
süzme
yoğurt
1 kg
patates
Karabiber
Tuz
YAPILIŞI
Et bol su ile haşlanır
Patates soyulup yıkanır, kuşbaşı doğranır, yağ da biraz çevrilir
Soğanlar kuşbaşı doğranıp yağda sarartılır
Pişmiş et, suyu ile beraber
soğan
ların üzerine dökülüp tuz, karabiber ve
patates
ler eklendikten sonra hafif ateşte özleşinceye kadar pişirilir
Servis tabağına ekmekler küçük parçalar halinde doğranıp yayıldıktan sonra pişmiş olan tirit suyundan dökülerek ekmekler ıslatılır
Daha sonra etli malzeme alınarak ekmeklerin üzerini kapatacak kadar eklenir
Bunun üzerine
sarımsak
lı
yoğurt
eklenerek servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul