Yalnız Mesajı Göster

Tirit ( Yoğurtlu ) Tarifi

Eski 10-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tirit ( Yoğurtlu ) Tarifi



Tirit ( Yoğurtlu ) Tarifi

MALZEMELER
1/2 kuşbaşı et (yağsız)
2 yemek kaşığı tereyağı
2-3 baş soğan
1/2 kg süzme yoğurt
1 kg patates
Karabiber
Tuz

YAPILIŞI
Et bol su ile haşlanır Patates soyulup yıkanır, kuşbaşı doğranır, yağ da biraz çevrilir Soğanlar kuşbaşı doğranıp yağda sarartılır Pişmiş et, suyu ile beraber soğanların üzerine dökülüp tuz, karabiber ve patatesler eklendikten sonra hafif ateşte özleşinceye kadar pişirilir Servis tabağına ekmekler küçük parçalar halinde doğranıp yayıldıktan sonra pişmiş olan tirit suyundan dökülerek ekmekler ıslatılır Daha sonra etli malzeme alınarak ekmeklerin üzerini kapatacak kadar eklenir Bunun üzerine sarımsak yoğurt eklenerek servis edilir

Alıntı Yaparak Cevapla